- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- COPENHAGA, (24.07.2008, 15:26)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării
Bebeluşii alăptaţi au mai multe şanse să fie sănătoşi, pentru că, prin intermediul laptelui matern, aceştia îşi dezvoltă gustul pentru fructe şi legume, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii danezi publicat în revista New Scientist şi preluat de thisislondon.co.uk.
114 afișări
Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării
Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga a scos la iveală faptul că gustul laptelui matern este influenţat de alimentele pe care le consumă mama.
Bebeluşii expuşi la o gamă largă de arome prezintă o probabilitate mai mare de a consuma o varietate mai mare de alimente după încetarea alăptării.
Acest lucru nu înseamnă că, dacă mama obişnuieşte să mănânce plăcintă cu mere, bebeluşul se va gândi numai la acest desert, dar aroma lui poate deveni una preferată, a declarat cercetătorul Helene Hausner, coordonator al studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai pisici înainte de 25 de ani? Te paște schizofrenia! Ce au descoperit cercetătorii
-
Cîrstoiu: Nu am vrut niciodată să fac administraţie politică în Capitală
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Un bucheţel de rachete la aniversarea Ayatollahului Khamenei
-
Analist: Polonia şi România se vor confrunta cu o "Rusie întărită în luptă", capabilă să lovească mai uşor dacă Ucraina cade
"Alăptarea poate pregăti bebeluşul pentru modificările de gust şi noile experienţe pe care aceştia le au odată cu trecerea la alimente solide", a mai spus cercetătorul.
Mamele care au participat la acest studiu, aflate în perioada de alăptare, au primit capsule cu diferite arome, specialiştii fiind interesaţi de perioada în care gustul acestora se simte în laptele matern.
Gustul de banană s-a simţit aproximativ o oră, în timp ce mentolul a fost mai persistent, putând fi simţit şi la opt ore de la consum.
Nivelul de aromă transferată în laptele matern a fost diferit de la mamă la mamă, iar cercetătorii au descoperit că toate aromele au dispărut în maximum opt ore.
Rezultatele preliminare ale unui al doilea studiu realizat de echipa de cercetători au scos la iveală că bebeluşii alăptaţi ar putea fi mai receptivi la gusturile noi decât cei hrăniţi cu formule speciale de lapte.
Citește pe alephnews.ro: Coreea de Nord ar fi capabilă să producă viruși și bacterii mortale. Ce informații dețin Statele Unite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Un bărbat și-a dat foc în New York, în fața tribunalului unde se desfășoară procesul lui Donald Trump
S-a terminat cu mersul obligatoriu la birou. ”Absolut toţi angajaţii vor să vină la birou când vor ei şi să lucreze de unde vor ei”
Banca românească care a surprins pe toată lumea. Nimeni nu a crezut că a va merge aşa de bine, nici chiar liderii băncii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
PROSPORT.RO
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe