Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării

Bebeluşii alăptaţi au mai multe şanse să fie sănătoşi, pentru că, prin intermediul laptelui matern, aceştia îşi dezvoltă gustul pentru fructe şi legume, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii danezi publicat în revista New Scientist şi preluat de thisislondon.co.uk.

114 afișări
Imaginea articolului Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării

Gustul pentru legume şi fructe se dezvoltă în timpul alăptării

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga a scos la iveală faptul că gustul laptelui matern este influenţat de alimentele pe care le consumă mama.

Bebeluşii expuşi la o gamă largă de arome prezintă o probabilitate mai mare de a consuma o varietate mai mare de alimente după încetarea alăptării.

Acest lucru nu înseamnă că, dacă mama obişnuieşte să mănânce plăcintă cu mere, bebeluşul se va gândi numai la acest desert, dar aroma lui poate deveni una preferată, a declarat cercetătorul Helene Hausner, coordonator al studiului.

"Alăptarea poate pregăti bebeluşul pentru modificările de gust şi noile experienţe pe care aceştia le au odată cu trecerea la alimente solide", a mai spus cercetătorul.

Mamele care au participat la acest studiu, aflate în perioada de alăptare, au primit capsule cu diferite arome, specialiştii fiind interesaţi de perioada în care gustul acestora se simte în laptele matern.

Gustul de banană s-a simţit aproximativ o oră, în timp ce mentolul a fost mai persistent, putând fi simţit şi la opt ore de la consum.

Nivelul de aromă transferată în laptele matern a fost diferit de la mamă la mamă, iar cercetătorii au descoperit că toate aromele au dispărut în maximum opt ore.

Rezultatele preliminare ale unui al doilea studiu realizat de echipa de cercetători au scos la iveală că bebeluşii alăptaţi ar putea fi mai receptivi la gusturile noi decât cei hrăniţi cu formule speciale de lapte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici