Imagine spectaculoasă publicată de NASA: Terra şi Luna tranzitează în acelaşi timp Soarele - FOTO, VIDEO

O imagine spectaculoasă, în care Soarele este acoperit în acelaşi timp de Lună şi de Terra, a fost surprinsă de unul dintre sateliţii SDO (Solar Dynamics Observatory), fiind publicată de NASA, informează www.cnet.com.

5176 afișări
Imaginea articolului Imagine spectaculoasă publicată de NASA: Terra şi Luna tranzitează în acelaşi timp Soarele - FOTO, VIDEO

Imagine spectaculoasă publicată de NASA: Terra şi Luna tranzitează în acelaşi timp Soarele - FOTO, VIDEO

Potrivit NASA, satelitul SDO surprinde frecvent eclipse de Soare, în urma mişcărilor Lunii şi Terrei, însă pe 13 septembrie a fost pentru prima dată când cele două astre cereşti au tranzitat în acelaşi timp Soarele.

NASA a publicat şi un video în care se poate observa cum Luna acoperă o parte a Soarelui, iar apoi Pământul acoperă complet imaginea Soarelui, aşa cum este observată de satelitul SDO.

În imagine se poate vedea cum atmosfera Terrei deformează conturul planetei noastre, în timp ce forma Lunii este perfect definită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici