Împletiturile şi permanentul pot distruge ireversibil rădăcina firului de păr

Medicii dermatologi atrag atenţia că anumite coafuri distrug rădăcina firului de păr. Coafurile care afectează bulbul pilos de pe scalp, adică rădăcina, sunt coada de cal, cocul strâns sau permanentul strâns.

1204 afișări
Imaginea articolului Împletiturile şi permanentul pot distruge ireversibil rădăcina firului de păr

Împletiturile şi permanentul pot distruge ireversibil rădăcina firului de păr (Imagine: Shutterstock)

În cazul părului făcut permanent, atenţia trebuie să fie şi mai mare, pentru că este afectat atât firul, cât şi rădăcina.

Aceste tipuri de aranjare a părului duc, cu timpul, la distrugerea ireversibilă a rădăcinii firului de păr, şi astfel apare o pată de chelie în zona scalpului. Pierderea firului de păr apare din cauza tracţiunii care se exercită asupra bulbului pilos de pe scalp, explică medicii dermatologi.

Citeşte mai multe despre coafurile care distrug rădăcina firului de păr pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici