India produce prima grenada non-toxică si 100% ecologică

Am auzit cu toţii de torturile medievale în care era folosit fumul ardeilor iuti, o caznă peste care nici măcar cei mai duri nu puteau să treacă. Dar pentru că vremurile noi cer soluţii noi, oamenii de ştiinţă indieni s-au gândit că vechile tradiţii, fie ele şi sordide, pot fi reactualizate într-un concept cât se poate de corect politic. Astfel a luat naştere ideea unei grenade de asalt pe bază de ardei iute, o armă non-toxica şi 100% ecologică.

25 afișări
Imaginea articolului India produce prima grenada non-toxică si 100% ecologică

India produce prima grenada non-toxică si 100% ecologică (Imagine: www.descopera.ro)

Pentru realizarea ineditei arme au fost folosiţi ardei iuţi din specia bhut jolokia, o specie întâlnită în nord-estul Indiei devenită celebră dupa ce a intrat în Cartea Recordurilor drept specia cea mai iute de ardei de pe Terra.

Ca să vă faceţi idee despre cât de tare ustură bhut jolokia, trebuie spus că un ardei iute obişnuit are o iuţime estimată la circa 2500 - 8000 de unităţi pe scara Scoville. Un ardei iute indian are o iuţime estimata la 1.040.000 unităţi pe aceeaşi scara valorică, suficient cât să lase impresia unei arderi lente şi dureroase pe un rug.

Citeşte mai multe despre grenada ecologică pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici