Intervenţie de fixare de bazin cu machetă personalizată 3D, la SCJU Târgu Mureş

O echipă de medici din cadrul secţiilor Ortopedie şi Traumatologie şi Chirurgie Generală II de la SCJU Târgu Mureş a realizat prima intervenţie chirurgicală de osteosinteză de bazin cu machetă personalizată 3D.

110 afișări
Imaginea articolului Intervenţie de fixare de bazin cu machetă personalizată 3D, la SCJU Târgu Mureş

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Facebook

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş susţin că intervenţia a fost făcută la un pacient în vârstă de 54 de ani, victimă a unui accident rutier.

Intervenţia a constat în refacerea şi stabilizarea inelului pelvin prin două operaţii succesive la un interval de 5 zile, „fiind una foarte dificilă din cauza riscului crescut de leziuni viscerale şi vasculare cu hemoragii severe sau alte complicaţii care pun în pericol viaţa”.

Pentru prima oară într-o astfel de intervenţie, preoperator, a fost realizată, cu ajutorul imagisticii, o macheta personalizată prin printare 3D, în Laboratorul de Reconstrucţie şi Printare 3D din cadrul UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureş.

„Această machetă a fost efectuată pe baza unui CT cu reconstrucţie 3D şi a ajutat în pregătirea preoperatorie, stabilirea exactă a materialelor de osteosinteză necesare, respectiv poziţia acestora, scurtând considerabil timpul operator”, arată SCJU Târgu Mureş.

Starea pacientului este bună, acesta urmând a fi externat în cursul acestei săptămâni. El va urma un program de recuperare pentru a putea avea o viaţă normală. Fără această intervenţie, pacientul ar fi rămas cu un handicap locomotor sever şi o calitate a vieţii scăzută, susţin medicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici