Japonezii au creat un computer destinat utilizatorilor bătrâni sau începători

Producătorul de aparate electronice şi informatice Fujitsu va lansa pe piaţă un computer portabil ce a fost conceput special pentru persoanele trecute de 60 de ani, care nu au mai utilizat niciodată un astfel de aparat.

37 afișări
Imaginea articolului Japonezii au creat un computer destinat utilizatorilor bătrâni sau începători

Japonezii au creat un computer destinat utilizatorilor bătrâni sau începători

Denumit "Raku Raku Pasokon" (Computerul uşor), acest model portabil se vrea a fi "uşor de folosit şi sigur", potrivit celor de la Fujitsu, care au declarat că regretă faptul că, în Japonia, "doar 60% din persoanele trecute de 60 de ani folosesc computerul".

Potrivit previziunilor firmei japoneze, ţinând cont de structura demografică japoneză (persoanele de peste 65 de ani reprezintă 21% din populaţie), este foarte posibil ca cererea pentru acest gen de PC-uri să crească.

Persoanele în vârstă au o mobilitate mult mai redusă şi în acest fel vor putea să îşi facă cumpărăturile fără să iasă din casă.

Pentru cei de la Fujitsu, "simplitatea este dată de o îmbinare eficientă între material, programe şi ghidurile de utilizare".

Tastatura noului computer conţine taste de culori diferite şi reliefează literele cel mai des folosite. Caracterele sunt mai mari decât cele înscrise pe tastaturile obişnuite.

Funcţiile inexistente pe computerele tradiţionale, precum "sprijin", uşurează accesul utilizatorului şi permite activarea anumitor programe didactice şi de îndrumare pentru rezolvarea eventualelor probleme.

Imediat după punerea în funcţiune a computerului, un meniu special se activează şi îi prezintă utilizatorului un acces direct către cele cinci aplicaţii cel mai des folosite de către acest segment (lecturarea email-urilor, navigare pe internet etc).

Grupul Fujitsu a pus la dispoziţia utilizatorilor un număr telefonic special creat pentru ei, care va funcţiona gratuit timp de un an, şi câteva servicii specifice online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici