La ce boli sunt predispuşi corporatiştii

Statul pe scaun timp de opt ore pe zi afectează masa musculară, articulaţiile şi coloana vertebrală. Problemele olfactive, stresul şi obezitatea fac parte şi ele din riscurile meseriei. Medicii avertizează că persoanele care lucrează într-o corporaţie sunt mult mai bolnăvicioase decât cele care îşi desfăşoară activitatea în aer liber.

55 afișări
Imaginea articolului La ce boli sunt predispuşi corporatiştii

La ce boli sunt predispuşi corporatiştii (Imagine: Mediafax Foto)

"Munca la birou prezintă multe riscuri atunci când vine vorba de sănătate. Lipsa aerului, ventilaţiile artificiale, faptul că timp de opt ore îşi desfăşoară activitatea în poziţia de şezut afectează întregul organism", precizează dr. Ioana Maria Marinescu, medic de familie.
gândul prezintă un top al afecţiunilor des întâlnite în rândul corporatiştilor.

Bolile musculare şi articulare sunt provocate de poziţia rigidă a spatelui şi a braţelor. "Poziţiile statice solicită masa musculară, iar riscul de tasare a coloanei este destul de ridicat. Din păcate, tendinţa persoanei care lucrează este de a se apleca asupra foii pe care notează sau de a se întinde spre calculator", menţionează medicul Marinescu. Pentru diminuarea riscului, specialistul recomandă cât mai multă mişcare în timpul liber.

Citeşte mai multe despre bolile la care sunt dispuşi corporatiştii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici