Lista alimentelor care scad şansele ca un bărbat să devină tată

Unul din şase cupluri nu poate concepe un copil, arată statisticile de specialitate. Potrivit datelor, în 45 la sută dintre cazuri bărbaţii sunt responsabili de imposibilitatea de a avea urmaşi. Un studiu recent al experţilor de la Centrul de Fertilitate al Spitalului din Massachusetts arată că alimentaţia joacă un rol important în conceperea unui copil, informează Gândul.

32 afișări
Imaginea articolului Lista alimentelor care scad şansele ca un bărbat să devină tată

Lista alimentelor care scad şansele ca un bărbat să devină tată (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Astfel, oamenii de ştiinţă susţin că bărbaţii care au o dietă bogată în grăsimi saturate prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a întâmpina probleme în a avea urmaşi. "Acest tip de grăsimi au un efect negativ asupra calităţii lichidului seminal bărbătesc. Distrug calitatea spermei şi scad numărul de spermatozoizi fertili, modificându-le forma şi mărimea", spune coordonatorul studiului dr. Jill Attaman, specialist în obstetrică - ginecologie şi biologie reproductivă.

Citeşte mai multe despre alimentele care distrug spermatozoizii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici