Luna mai 2014, cea mai călduroasă de la începerea înregistrării temperaturilor

Luna mai a acestui an a fost cea mai călduroasă de la începerea înregistrării temperaturilor, în 1880, anunţă Agenţia Oceanică şi Atmosferică a Statelor Unite (NOAA).

280 afișări
Imaginea articolului Luna mai 2014, cea mai călduroasă de la începerea înregistrării temperaturilor

Luna mai 2014, cea mai călduroasă de la începerea înregistrării temperaturilor (Imagine: Publimedia/Ovidiu Micsik)

Temperatura medie la suprafaţa solului şi a oceanelor a atins 15,54°C în mai, cu 0,74°C peste media de 14,8°C înregistrată în secolul 20.

Ultima dată când temperatura lunii mai a fost sub media secolului 20 a fost în 1976.

Cea mai mare parte a Terrei a înregistrat în mai 2014 temperaturi peste medie, recorduri de căldură fiind în estul Kazahstanului, în Indonezia şi în nord-vestul Australiei.

Recorduri de căldură s-au înregistrat şi în nord-vestul şi sud-vestul Oceanului Pacific.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici