Medicamentele din trusa de vacanţă. Ce trebuie să ai cu tine

Înainte de a pleca în vacanţă, medicii ne recomandă o vizită la farmacii pentru a pregăti trusa medicală a turistului. Indiferent dacă alegem muntele sau marea, ca destinaţie de concediu, medicamentele antiinflamatoare, antitermice, antialergice, loţiunile şi cremele pentru tratarea arsurilor solare, produsele împotriva înţepăturilor de insecte, apa oxigenată, leucoplastul şi compresele sterile nu trebuie să lipsească din bagajele pentru vacanţă. Gândul îţi spune care sunt cele mai frecvente neplăceri şi cum le poţi trata fără să apelezi la medic.

243 afișări
Imaginea articolului Medicamentele din trusa de vacanţă. Ce trebuie să ai cu tine

Medicamentele din trusa de vacanţă. Ce trebuie să ai cu tine (Imagine: Shutterstock)

Tulburările digestive îţi pot transforma concediul într-un coşmar, mai ales când termenul de garanţie al produselor alimentare şi al preparatelor culinare este scăzut, comparativ cu perioada rece, iar stomacul este primul care resimte "prospeţimea" alimentelor mâncate. "Unele afecţiuni digestive sunt însoţite de diaree, mai ales când e vorba de o toxiinfecţie alimentară. Astfel, Furazolidonul şi Imodimul sunt medicamentele recomandate pentru acest tip de afecţiune", spune dr. Ninela Rădulescu, medic specialist în medicina de familie.

Arsurile stomacale şi senzaţia de balonare pot apărea din cauza meselor copioase întâlnite în zilele de concediu. Medicii recomandă produse farmaceutice care stimulează digestia, printre care Metoclopramid, care trebuie luat cu o jumătate de oră înainte de masă pentru a preveni apariţia arsurilor stomacale. Pentru diminuarea senzaţiei de balonare este indicat Dicarbocalmul, care se ia la o oră după masă.

Citeşte mai multe despre medicamentele din trusa de vacanţă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici