Medici români rezervaţi faţă de descoperirea nemţilor, care susţin că au aflat cauzele trombozelor

  • Oamenii de ştiintă nemţi ar fi reuşit să identifice cauza trombozelor.
  • Ştefan Dascălu: Studiul nu a fost publicat în revistele de specialitate.
  • Descoperirea ar putea creşte încrederea oamenilor în vaccinurile pe bază de adenovirus.
2491 afișări
Imaginea articolului Medici români rezervaţi faţă de descoperirea nemţilor, care susţin că au aflat cauzele trombozelor

Medici români rezervaţi faţă de descoperirea nemţilor, care susţin că ştiu cauzele trombozelor

Apariţia trombozelor după vaccinarea anti COVID ar putea fi oprită. Oamenii de ştiintă afirmă că ar fi reuşit să identifice cauza trombozelor la vaccinurile Astrazeneca şi Johnson and Johnson, dar nu s-au pronunţat încă dacă au leacul pentru a preîntâmpina apariţia problemei. 
 
Cercetătorii de la Universitatea Goethe din Frankfurt au început să studieze problema din luna martie şi spun că trombozele sunt cauzate de vectorii de adenovirus folosiţi pentru a introduce proteina spike a SARS-CoV-2 în organism.
 
ŞTEFAN DASCĂLU, cercetător la Universitatea Oxford:
 
”Metoda de livrare şi anume aceea a vectorului viral care este şi la Johnson and Johnson şi la Astrazeneca, practic face ca organismul nostru să nu producă versiunea corectă a acelei proteine spike, ci cumva o jumătate, o versiune incompletă”.
 
Specialiştii spun că studiul este la început şi că nu sunt suficinte dovezi ale eficienţiei lui.
 
Costel Anastasiu este virusolog în SUA şi îţi explică ce determină aceste reacţii adverse.
 
COSTEL ANASTASIU, virusolog  în SUA:
 
”Anticorpii care se formează cu ocazia răspunsului imun se vor lega de proteina spike şi atunci şi atunci sistemul imunitar va crede că acolo este o problemă, o infecţie şi atunci declanşează tot felul de reacţii”.
 
Liderul grupului de cercetare de la Universitatea Goethe a fost deja contactat de reprezentanţii Johnson and Johnson pentru a le oferi expertiză în adaptarea vaccinului.
 
Compania a dat un comunicat şi a spus că îşi continuă cercetarea şi va face publice toate descoperirile când acestea vor fi disponibile.
 
ADRIAN MARINESCU, medic infecţionist:
 
”Va ajuta. Şi mai ales pentru un viitor apropiat, dacă vom reuşi să ajungem în punctul în care oamenii să-şi dorească vaccinarea, poate nu vom avea suficiente doze. Exact ce vorbeam şi la începutul campaniei de vaccinare”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici