Misiunea Apollo 11, recreată online, la a 40-a aniversare

Misiunea Apollo 11 va fi recreată în timp real în mediul online, cu ocazia comemorării celei de-a 40-a aniversări a primei misiuni pe Lună, informează Mashable.com.

134 afișări
Imaginea articolului Misiunea Apollo 11, recreată online, la a 40-a aniversare

Misiunea Apollo 11, recreată online, la a 40-a aniversare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aniversarea primei misiuni cu echipaj uman care a aselenizat va fi recreată pe web în timp real, la 40 de ani distanţă, mesajele transmise între naveta spaţială şi Turnul de Control, urmând să fie transmise pe Twitter. De asemenea, utilizatorii internetului vor fi anunţaţi prin e-mail la ora când modulul lunar a atins solul.

Cu ocazia aniversării misiunii Aplollo 11, Biblioteca Prezidenţială şi Muzeul John F. Kennedy vor lansa un site pentru a comemora misiunea lunară, care a fost posibilă datorită susţinerii preşedintelui Kennedy.

"Momentul în care un om a pus piciorul pe Lună a unificat cu adevărat oamenii din toate părţile lumii. Sperăm ca internetul să realizeze acelaşi lucru", a spus Thomas Putnam, director al Bibliotecii JFK.

Site-ul - www.wechoosethemoon.org - va fi lansat la 08.02 a.m. joi, cu 90 de minute înainte de aniversarea a 40 de la momentul lansării navetei Apollo 11 din Cape Canaveral (Florida). Platforma online va monitoriza ruta capsulei de la Pământ la Lună, culminând cu aselenizarea şi primii paşi ai lui Neil Armstrong.

Vizitatorii vor vedea reproduceri animate ale evenimentelor cheie din misiunea de patru zile, incluzând momentul intrării Apollo 11 pe orbită sau separarea modulului lunar de comandă, precum şi video clipuri şi fotografii şi vor putea asculta transmisiile radio dintre astronauţi şi controlorii de zbor NASA.

Site-ul reaminteşte utilizatorilor şi de conexiunea dintre misiune şi preşedintele Kennedy, care a fost primul care şi-a asumat ca obiectiv cucerirea spaţiului selenar într-un discurs în faţa Congresului din data de 25 mai 1961.

Numele site-ului a fost inspirat chiar de o sintagmă preluată dintr-un discurs al preşedintelui Kennedy din 1962, când acesta a declarat: "Am ales ca în acest deceniu să mergem pe lună şi nu să ne concentrăm pe alte lucruri, nu pentru că ar fi uşor, ci tocmai pentru că va fi greu şi pentru această misune ne vom canaliza toate energiile şi competenţele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici