- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (07.01.2010, 17:07)
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Mutaţiile genetice care declanşează cancerul renal, descoperite de cercetători
Mutaţiile genetice care declanşează cancerul renal la adulţi au fost descoperite de cercetătorii britanici de la Wellcome Trust Sanger Institute din oraşul Hinxton, al căror studiu a fost publicat recent în revista ştiinţifică Nature.
213 afişări

Mutaţiile genetice care declanşează cancerul renal, descoperite de cercetători (Imagine: Mediafax Foto)
Analizele efectuate pe 101 probe de ADN recoltate de la pacienţii suferind de cea mai frecventă formă de cancer renal la adulţi, denumită carcinom renal cu celule clare, au relevat faptul că în mai mult de 50% dintre cazuri tumorile erau asociate cu mutaţiile genei VHL.
Carcinomul renal cu celule clare, diagnosticat în cazul a peste 209.000 oameni în fiecare an, provoacă circa 102.000 decese anual, pe plan mondial, au indicat autorii studiului.
Legătura dintre genele VHL şi această formă de cancer era cunoscută graţie unor studii anterioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Senatoarea Șoșoacă: „Am reușit să conving 90% dintre români să nu se vaccineze”. Motivul pentru care spune că a fost dată afară din AUR
-
Rusia a ridicat de la sol un avion de luptă pentru a escorta un avion american de recunoştere
-
Record în Israel, pentru prima dată în ultimele 10 luni. Niciun deces de COVID-19, raportat vineri 23 aprilie
-
Coronavirus în România LIVE UPDATE 23 aprilie. Număr mare de decese în condiţiile în care infectările scad. Ultimul BILANŢ COVID-19
Prin detalierea investigaţiilor, incluzând în această analiză peste 3.500 de gene, cercetătorii americani au descoperit prezenţa unor mutaţii care afectează funcţionarea altor gene, în special a genelor JARID1C şi SETD2.
Cu toate acestea, după analizarea a 300 de eşantioane suplimentare, aceste mutaţii se produc în doar 5% din cazuri, ceea ce demonstrează complexitatea cancerului uman şi necesitatea de a continua cercetările ştiinţifice pentru alcătuirea hărţii complete a genelor implicate în dezvoltarea bolii.
Mutaţiile genei NF2, considerată o supresoare tumorală, au fost descoperite în acele cazuri de cancer renal care nu erau declanşate de anomaliile genei VHL. Genele mutante NF2 sunt adeseori asociate cu tipurile de cancer ereditar, care afectează în special sistemul nervos.
Studiul a fost coordonat de Andrew Futreal, de la Wellcome Trust Sanger Institute, din oraşul britanic Hinxton, împreună cu alţi cercetători americani şi cu o echipă medicală din Singapore.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe