Naveta SpaceShipTwo pentru turism spaţial a efectuat primul ei zbor independent - VIDEO

Naveta pentru turism spaţial SpaceShipTwo a companiei Virgin Galactic a realizat primul zbor planat duminică, aterizând cu bine pe o pistă din deşertul Mojave. SpaceShipTwo a fost lansată de la o înălţime de aproximativ 13.700 m de pe nava-mamă, un avion special construit pentru transportul acestei navete, informează Daily Mail.

87 afișări
Imaginea articolului Naveta SpaceShipTwo pentru turism spaţial a efectuat primul ei zbor independent - VIDEO

Naveta SpaceShipTwo pentru turism spaţial a efectuat primul ei zbor independent (Imagine: Daily Mail)

Testul a durat aproximativ 25 de minute. "A zburat frumos", a spus şeful executiv al Virgin Galactic, George Whitesides.

Până în prezent, naveta a zburat doar ataşată de nava-mamă, botezată WhiteKnightTwo. Duminică a fost prima dată când nava a zburat pe cont propriu.

Sir Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a declarat că succesul testului este un pas foarte important pentru ca turismul spaţial să devină o realitate.

"Acum ştim vă nava spaţială planează. Ştim că poate să declanşeze în condiţii de siguranţă şi ştim că poate ateriza în siguranţă", a adăugat patronul companiei.

SpaceShipTwo va face o serie de zboruri de încercare înainte de a trece la zborul în spaţiu. "Următoarea etapă va fi testul în aer cu rachetele de pe navetă", a spus Sir Richard Branson.

Virgin Galactic, care doreşte să devină prima companie comercială specializată în turismul spaţial, a primit deja 45 de milioane de dolari de la 330 de clienţi care şi-au rezervat un loc la bordul acestei navete cu şase locuri.

Naveta, concepută de inginerul Burt Rutan, a efectuat în luna martie un prim zbor de testare, sub aripile navei-mamă, deasupra unui deşert din California.

Miliardarul britanic, Sir Richard Branson, mai are în plan, pentru viitor, inaugurarea unor hoteluri de lux în spaţiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare şi odihnă pentru astronauţi, în lungul lor zbor către Lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici