Ne poate vindeca rănile saliva câinilor? Este mai curată decât a oamenilor?

Având în vedere modalitatea în care se spală animalele, este puţin probabil ca în cavitatea lor bucală să nu existe nici un microb, potrivit specialiştilor de la Cornell University, Statele Unite. Aceştia avertizează că germenii care se găsesc la suprafaţa corpului acestor animale şi în cavitatea bucală sunt, cantitativ vorbind, comparabili cu cei pe care îi avem noi, oamenii. Gândiţi-va pe unde umblă boturile lor!

1761 afișări
Imaginea articolului Ne poate vindeca rănile saliva câinilor? Este mai curată decât a oamenilor?

Ne poate vindeca rănile saliva câinilor? Este mai curată decât a oamenilor? (Imagine: Mediafax Foto)

Specialiştii spun că cea mai mare parte dintre microbii existenţi în saliva câinilor sunt specifici speciei, deci nu ne afecteaza pe noi. Totuşi, există boli pe care le putem contracta de la animale, aşa că asiguraţi-vă că micuţul vostru companion are toate vaccinurile făcute, duceţi-l la control pentru paraziţii externi şi interni. Este singura condiţie pentru a vă asigura că nu vă îmbolnăviţi.

Află mai multe pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici