Noi fotografii controversate de pe Marte: O imagine cu un chip de om face înconjurul internetului - FOTO, VIDEO

Adepţii teoriilor potrivit cărora strămoşii noştri au călătorit în spaţiu au luat cu asalt reţelele de socializare, după ce în una dintre fotografiile publicate de NASA, luni, poate fi distins un chip uman într-o rocă de pe Marte, informează Daily Mail.

3580 afișări
Imaginea articolului Noi fotografii controversate de pe Marte: O imagine cu un chip de om face înconjurul internetului - FOTO, VIDEO

Noi fotografii controversate de pe Marte: O imagine cu un chip de om face înconjurul internetului (Imagine: NASA)

Legendele spun că asirienii din antichitate au dezvoltat o navă spaţială cu ajutorul căreia au reuşit să călătorească dincolo de Terra şi au ajuns pe Marte. Aceştia ar fi dus statui ale zeului lor pe ”Planeta roşie”, scrie dailymail.co.uk.

Cei care au studiat în detaliu fotografiile trimise, luni, de roverul Opportunity susţin că au identificat printre pietrele de pe Marte două care prezintă chipul zeului babilonian Nabo, cel care era considerat în mitologie patron al ştiinţelor.

Imaginea controversată a fost surprinsă în zona numită Craterul Concepción, considerată de oamenii de ştiinţă un mister din cauza numărului mare de  roci ciudate din jurul craterului.

”Am identificat aceste feţe pe Marte, una lângă alta. Una se uită direct către noi, iar cealaltă este orientată spre dreapta. Faţa care se uită spre noi are o mulţime de similitudini cu statuile antice mesopotamiene”, este comentariul de lângă fotografiile postate pe site-ul UFO Sightings Daily.

Specialiştii NASA nu consideră, însă, important să studieze aceste roci spunând că este vorba de o piatră ”sculptată” de fenomenele meteorologice. ”După cum puteţi observa este vorba de o piatră naturală situată la marginea unui crater, nu o sculptură făcut de vreo civilizaţie antică. Totuşi este foarte bine că oamenii îşi folosesc imaginaţia şi profită de accesul public la imaginile luate de pe Marte de rover”, a transmis Guy Webster, purtătorul de cuvânt al NASA pentru FoxNews.com.

Faţa zeului Nabo nu face decât să ducă mai departe controversa apărută în ultimele luni în mediul online. Mai întâi au fost o serie de imagini dintr-o grotă în care internauţii credeau că surprind trupul unei creaturi, iar mai apoi o altă imaginea prezenta silueta unei femeie care se plimba pe suprafaţa planetei.

 

Seth Shostak, astronom şi director al Centrului SETI pentru Cercetare, a declarat pentru HuffingtonPost că vede imagini asemănătoare în fiecare săptămână. "Cei care mi le trimit sunt, în general, destul de încântaţi şi susţin frecvent că în imagini apare CEVA ce nu te-ai aştepta să găseşti pe suprafaţa Planetei Roşii. De obicei - cred ei - e vorba de vreun fel de animal, dar ocazional oamenii văd în acele imagini şi obiecte mai ciudate, cum ar fi părţi de automobile. Poate ei cred că pe Marte există maşini", a scris Shostak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici