Nou val de inovaţii româneşti

Un profesor de filosofie a inventat împreună cu rectorul Politehnicii Timişoara un dispozitiv de producere a apei calde menajere de 20 de ori mai ieftin decât sistemele solare existente pe piaţă, altul a introdus în construcţia de case materialul folosit ca umplutură la fabricarea aripilor de Boeinguri, un timişorean a creat "îngrăşământul cu magnet pisat", care creşte producţia de legume-fructe cu 300%, şi agronomii au constatat că, de când clima a luat-o razna, kiwii şi curmalii se simt deja ca acasă în Bucureşti, informează "Gândul".

373 afișări
Imaginea articolului Nou val de inovaţii româneşti

Nou val de inovaţii româneşti (Imagine: www.gandul.info)

Un fost diplomat la Roma şi la Belgrad, Traian Zamfir, în prezent profesor asociat de comunicare politică, relaţii publice în domeniul politic şi campanii electorale la Universitatea Politehnică din Timişoara împreună cu rectorul Nicolae Robu şi un tânăr cercetător, a inventat un dispozitiv solar de încălzire a apei care bate la randament cele mai rafinate sisteme solare cu vid şi absorbţie în ultraviolet, iar la costuri e de 15-20 de ori mai ieftin.

Citeşte mai multe despre inovaţiile cercetătorilor români pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici