Nu combinaţi băuturile energizante cu alcool

Cel mai în vogă cocktail în rândul tinerilor este un sfert de pahar de votcă sau whisky, peste care se toarnă jumătate de doză de băuturi energizante, informează cotidianul Gândul.

90 afișări
Imaginea articolului Nu combinaţi băuturile energizante cu alcool

Nu combinaţi băuturile energizante cu alcool (Imagine: Mediafax Foto)

Medicii nutriţionişti avertizează că, deşi această combinaţie ne face euforici încă de la primele înghiţituri, acest tip de cocktail poate fi letal, mai ales când devine obişnuinţă.

Specialiştii spun că alcoolul afectează judecata, activitatea motorie voluntară şi poate provoca confuzie şi chiar comă, în timp ce cofeina din băuturile energizante este un stimulent al sistemului nervos.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici