O maimuţă cu cap de bufniţă s-a născut într-o grădină zoologică din Franţa

O maimuţă cu cap de bufniţă sau cercopitecul de Hamlin, care s-a născut de curând într-o gărdină zoologică din Mulhouse, în estul Franţei, poate fi văzută şi de public de miercuri.

339 afișări
Imaginea articolului O maimuţă cu cap de bufniţă s-a născut într-o grădină zoologică din Franţa

O specie rară de maimuţă cu cap de bufniţă s-a născut într-o grădină zoologică din Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Maimuţa de copac, născută pe 19 martie, se distinge prin culoarea galbenă a părului spre deosebire de verdele maron al adulţilor. Ea are o dungă albă între ochi, care coboară până pe bot.

"Această maimuţă trăieşte în Congo, bazinul fiind o zonă de conflict care este şi ameninţată de defrişări", a spus directorul grădinii zoologice Pierre Moisson.

Acesta a spus că în prezent în captivitate sunt doar cinci femele şi 31 de indivizi din această specie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici