O mini-navetă spaţială lansată în secret de SUA ar putea avea misiuni de spionaj

Astronomi independenţi au observat o mini-navetă spaţială lansată recent de Forţele Aeriene americane - X37B, un vehicul fără echipaj uman a cărui misiune este strict secretă, dar care ar putea fi folosit pentru spionaj, afirmă experţi citaţi de site-ul postului MSNBC.

120 afișări
Imaginea articolului O mini-navetă spaţială lansată în secret de SUA ar putea avea misiuni de spionaj

O mini-navetă spaţială lansată în secret de SUA ar putea avea misiuni de spionaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Misterioasa navetă X37B a fost lansată la sfârşitul lunii aprilie de la baza Cape Canaveral. Potrivit astronomilor, naveta, care are o lungime de aproximativ nouă metri, înconjoară Terra în doar aproximativ 90 de minute la o altitudine cuprinsă între 401 şi 422 de kilometri.

Forţele Aeriene americane au refuzat să ofere detalii despre misiunea noului vehicul spaţial, dar experţii apreciază că una din sarcini ar putea fi plasarea pe orbită a unor sateliţi de mici dimensiuni în cursul perioadelor de tensiuni internaţionale. Astfel, Statele Unite ar putea monitoriza cu atenţie orice zonă conflictuală din lume.

Mini-naveta X37B poate sta pe orbită până la 270 de zile, în timp ce actualele navete spaţiale pot avea misiuni de maxim 16 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici