O navetă cargo Progress a fost lansată cu succes spre ISS

Vehiculul de tip cargo Progress M-15M a fost lansat spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), vineri, de la cosmodromul rus din Baikonur, Kazahstan, a anunţat Centrul de control al zborurilor spaţiale din Rusia (TSOUP) într-un comunicat citat de AFP.

173 afișări
Imaginea articolului O navetă cargo Progress a fost lansată cu succes spre ISS

Un vehicul de tip cargo Progress, a fost lansat cu succes spre ISS, vineri

Vehiculul, care are ca scop aprovizionarea ISS, a fost lansat la ora 12.50 GMT, cu o încărcătură de 2,36 tone, în special alimente, apă, carburant şi medicamente pentru ocupanţii staţiei spaţiale.

Vehiculul trebuie să se conecteze la ISS duminică, la ora 14.41 GMT.

În prezent, la bordul ISS se află astronauţii ruşi Oleg Kononenko, Anton Şkaplerov şi Anatoli Ivanişin, americanii Dan Burbank şi Don Pettit şi olandezul André Kuipers.

Industria spaţială rusă a avut parte de un an foarte dificil, cu cinci eşecuri suferite în 2011.

Pe 24 august 2011, un lansator Soyuz şi un vehicul Progress s-au prăbuşit la 325 de secunde de la lansarea de pe cosmodromul din Baikonour, în urma unei defecţiuni la motoare, paralizând timp de circa trei luni lansările spre ISS.

Acest eşec a fost o lovitură gravă pentru sectorul spaţial rus, care se lăuda cu programul Soyuz, ce număra aproape 1.800 de lansări.

În octombrie, o anchetă a concluzionat că aceste eşecuri au avut drept cauze "neglijenţe" în ceea ce priveşte controlul vehiculelor spaţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici