O nouă specie de păianjen a primit numele lui Bono

O nouă specie de păianjen a primit numele lui Bono, celebrul solist al trupei irlandeze U2, care a şi compus coloana sonoră a unui musical ce îl are ca personaj principal pe Omul-Păianjen.

379 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de păianjen a primit numele lui Bono

O nouă specie de păianjen a primit numele lui Bono (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biologul Jason Bond, de la Universitatea Auburn din statul american Alabama, a descoperit 33 de specii de păianjen noi şi a botezat una dintre ele "Aptostichus bonoi", după numele celebrului rocker irlandez, care a compus coloana sonoră a musicalului de pe Broadway (New York) intitulat "Spider-Man: Turn Off the Dark", informează contactmusic.com.

Un alt motiv pentru alegerea numelui a fost faptul că respectivul păianjen a fost descoperit în Joshua Tree National Park din California, iar "Joshua Tree" (1987) este unul dintre cele mai celebre albume ale formaţiei U2.

Omul de ştiinţă a mai numit specii de păianjen descoperite de el după vedete precum Neil Young, Angelina Jolie, Barack Obama şi Stephen Colbert.

Bono este o figură legendară a rockului mondial. S-a remarcat atât ca lider al trupei U2, cu hituri precum "One" şi "With or Without You", turnee mondiale spectaculoase, cât şi prin implicarea sa în acţiuni ce au de-a face cu apărarea drepturilor omului, în ţări din Africa şi Asia. Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la premiul Nobel pentru pace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici