PĂMÂNTUL AŞA CUM NU L-AI MAI VĂZUT: Cele mai bune imagini de pe orbita ISS - GALERIE FOTO

Un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a proiectat un trepied special pentru a fotografia Pământul în timpul nopţii, lucru destul de dificil atunci când te afli pe un vehicul care se deplasează cu o viteză de aproape 6 kilometri şi jumătate pe secundă.

1522 afișări
Imaginea articolului PĂMÂNTUL AŞA CUM NU L-AI MAI VĂZUT: Cele mai bune imagini de pe orbita ISS - GALERIE FOTO

PĂMÂNTUL AŞA CUM NU L-AI MAI VĂZUT: Cele mai bune imagini de pe orbita ISS

Trepiedul, denumit NigtPode, a fost realizat de Agenţia Spaţială Europeană, informează Daily Mail. Aparatul compensează mişcarea Staţiei Spaţiale urmărind un singur punct de pe Pământ. Subiectul fotografiei rămâne astfel centrat în cadru.

Astronautul Andre Kuipers a instalat "NightPod"-ul pe ISS, în acest fel reuşind să facă imagini ale Pământului dintre cele mai spectaculoase.

Londra văzută noaptea de pe ISS

Europa văzută noaptea

Marea Britanie şi Irlanda

Peninsula Kamchatka

Insulele artificiale din Dubai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici