Pastele care te apără de infarct: Au rol de by-pass natural şi ar putea evita tratamentul chirurgical

Nutriţioniştii ar recomanda ca pastele să fie evitate în dieta alimentara, dar nu de aceeaşi părere sunt cercetătorii italieni care au descoperit că acestea ne apără de infarct.

1412 afișări
Imaginea articolului Pastele care te apără de infarct: Au rol de by-pass natural şi ar putea evita tratamentul chirurgical

Pastele care te apără de infarct. Au rol de by-pass natural şi ar putea evita tratamentul chirurgical

Pentru a beneficia de efectele bune asupra inimii trebuie ca pastele să fie preparate dintr-un amestec de grâu dur şi făină integrală de orz. Aceasta din urmă conţine beta-glucan, o fibră care previne atacurile cardiace şi ajută la păstrarea sănătăţii sistemului cardio-vascular. Beta-glucanul stimulează apariţia unor noi vase de sânge, care sunt o formă naturală de by-pass în eventualitatea unui infarct.

Cercetătorii de la Universitatea din Pisa au făcut studiul pe şoareci de laborator, pe care i-au hrănit cu noul tip de paste. Cei cărora le-au fost introduse în dietă au trăit mai mult şi nu au avut probleme cardiace decât grupul de control, care a fost hrănit cu paste normale.

Mai mult, Vincenzo Lionetti, coordonatorul studiului, a declarat că este pentru prima dată când se observă că alimente funcţionale au rol de by-pass natural. Savantul este convins că introducându-se în alimentaţie acest nou tip de paste se poate evita tratamentul chirurgical.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici