STUDIU  Patru pahare de vin băute într-o săptămână pot creşte riscul de demenţă

  • Un studiu efectuat în Marea Britanie pe 150.000 de subiecţi cu vârsta peste 50 de ani a asociat consumul de alcool cu o scădere a memoriei pe termen scurt.
  • Totodată, persoanele aflate în studiu au dezvoltat o scădere a orientării spaţio-temporală.
4747 afișări
Imaginea articolului Patru pahare de vin băute într-o săptămână pot creşte riscul de demenţă
Oamenii de ştiinţă au analizat datele a peste 15.000 de persoane cu vârsta de 50 de ani şi le-au urmărit timp de doi ani.
 
În cadrul studiului au fost evaluate consumul de alcool, cantitatea şi frecvenţa, subiecţii  au susţinut teste pentru a li se măsura abilităţile de gândire.
 
Persoanele care au atins „niveluri riscante” de consum – egal cu opt unităţi pe săptămână – au suferit o scădere mai mare a memoriei pe termen scurt şi a orientării spaţio-temporale.
 
Iar o înrăutăţire a stării memoriei ar putea duce la demenţă clinică. 
 
Dr Tony Rao, psihiatru consultant care a condus studiul la King's College din Londra, a declarat: „Cu o carieră de peste 20 de ani dedicată cercetării asupra alcoolului şi a persoanelor în vârstă, acesta este cu siguranţă cel mai inovator studiu privind relaţia dintre băutură şi riscul de demenţă”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici