Peste 60% dintre adolescentele din România nu folosesc nicio metodă de contracepţie

Un studiu realizat la nivel mondial arată că mulţi dintre tinerii români folosesc metode contraceptive "naturale" pentru a preveni o sarcină nedorită. Cercetarea realizată pe un eşantion de 1056 de tinere din România, cu vârste cuprinse între 15 şi 35 ani, arată că 24 la sută dintre acestea au ales cel puţin o dată contracepţia de urgenţă, 30 la sută dintre respondente au precizat că au folosit metoda calendarului şi aproximativ 30 la sută o folosesc pe cea a contactului întrerupt pentru a preveni o sarcină nedorită.

102 afișări
Imaginea articolului Peste 60% dintre adolescentele din România nu folosesc nicio metodă de contracepţie

Peste 60% dintre adolescentele din România nu folosesc nicio metodă de contracepţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În plus, îngrijorător este faptul că mai mult de 60 la sută dintre adolescentele de la noi din ţară nu au folosit niciodată o metodă contraceptivă. "Medicul ginecolog sau specialistul în planificare familială sunt singurii în măsură să ofere cele mai corecte informaţii despre cea mai potrivită metodă contraceptivă pentru fiecare", spune dr. Iuliana Baltes, medic specialist în planificare familială.

Citeşte mai multe despre metodele de contracepţie pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici