- Home
- Ştiinţă-Sănătate
-
LIMA, (02.07.2013, 18:43)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Piramidă veche de 5.000 de ani, DISTRUSĂ într-o singură zi - VIDEO
Situl arheologic El Paraiso, descoperit recent lângă Lima, Peru, a fost vandalizat, un grup de persoane distrugând o piramidă veche de 5.000 de ani, înaltă de şase metri, informează AFP, care îl citează pe ministrul peruan al Culturii.
11313 afișări

PIRAMIDĂ veche de 5.000 de ani, DISTRUSĂ într-o singură zi - VIDEO
"Sâmbătă, 29 iunie, un grup de delincvenţi a intrat în situl arheologic El Paraiso, la bordul unui excavator, şi a distrus o piramidă înaltă de şase metri, cu o suprafaţă totală de 2.500 de metri pătraţi, numită «Sectorul 12»", se arată într-un comunicat al ministrului Culturii din această ţară.
După ce au distrus piramida, aceste persoane au aruncat gunoaie în acest loc, unde ulterior au aprins focuri. Aceştia aveau intenţia de a distruge şi alte piramide, însă poliţia i-a gonit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine”
-
Cutremurele s-au mutat în vestul ţării: seism cu magnitudinea mai mare de 5 în judeţul Arad / Intervenţii ISU
-
Sabalenka dă cărţile pe faţă la Roland Garros : „Nu-l susţin pe Lukaşenko”
-
Deca: Probele de competenţe de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului
Ascuns în spatele unor coline, aproape de mare, El Paraiso este situl arheologic cel mai mare şi cel mai vechi de lângă Lima. Lucrările pentru descoperirea rămăşiţelor au început în decembrie 2012, iar, în februarie anul acesta, arheologii au descoperit prima piesă de mare importanţă: o placă veche de 5.000 de ani, din perioada precolumbiană.
Potrivit unei prime anchete, distrugerile ar fi cauzate de o societate imobiliară în complicitate cu o familie ce locuieşte în regiune. Ministrul a spus că distrugerile în aceste zone ce fac parte din patrimoniul naţional pot fi pedepsite cu închisoare de până la opt ani.
În centrul sitului se găseşte o construcţie de piatră, terasată, care a fost descoperită în 1965 de arhitectul francez Frédéric Engel. Aceste construcţii au fost modele pentru arhitectura civilizaţiilor ce le-au urmat - preincaşă şi incaşă.
Situl arheologic, înainte de distrugere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe