Plantele la birou combat oboseala, stresul şi alte probleme de sănătate

Prezenţa plantelor în ghiveci la birou reduce oboseala şi stresul şi contribuie de asemenea la combaterea unor probleme de sănătate, ca gâtul uscat, durerile de cap, tusea şi pielea uscată, în rândul angajaţilor, potrivit unui studiu.

903 afișări
Imaginea articolului Plantele la birou combat oboseala, stresul şi alte probleme de sănătate

Plantele la birou combat oboseala, stresul şi alte probleme de sănătate (Imagine: Shutterstock)

Studiul citat de dailymail.co.uk a fost efectuat de o echipă de la Washington State University, a avut la bază un eşantion de 385 de angajaţi şi a analizat datele legate de concediile medicale luate de aceştia şi numărul de plante pe care le puteau vedea de la birourile lor.

Rezultatele au relevat că un număr mai mare de plante însemna mai puţine concedii medicale în rândul acestor angajaţi.

O explicaţie ar putea fi că microbii din pământul de flori elimină anumiţi compuşi organici volatili care pot afecta negativ sănătatea. Plantele în ghiveci ar putea fi benefice în special pentru angajaţii care nu au ferestre la birou.

Totodată, angajaţii au fost monitorizaţi în timp ce efectuau anumite sarcini de birou cu şi fără plante în jur. Atunci când aveau plante, angajaţii erau mai eficienţi şi aveau o viteză de reacţie cu 12% mai mare. Ei erau de asemnea mai puţin stresaţi şi aveau tensiunea mai mică.

Studiul a mai arătat că nivelul de praf de la birou poate fi redus cu până la 20%, prin prezenţa plantelor cu multe frunze. De altfel, acestea ar fi mai sănătoase decât cele cu flori, deoarece eliberează mai mult oxigen şi sunt mai eficiente în descompunerea de substanţe toxice din aer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici