Primul câine clonat din lume are pui

Primul câine clonat din lume are pui, după ce două femele din aceeaşi rasă au fost inseminate artificial, potrivit unor membri din echipa de cercetători sud-coreeni.

80 afișări
Imaginea articolului Primul câine clonat din lume are pui

Primul câine clonat din lume are pui (Imagine: Mediafax/AFP)

Snuppy, un ogar afghan, a făcut pui cu două femele din aceeaşi rasă, prin inseminare artificială, au precizat, într-un comunicat, cercetători ai Universităţii Naţionale din Seul (SNU).

Dintre cei zece căţeluşi născuţi, între 14 şi 18 mai, nouă au supravieţuit, potrivit cercetătorilor.

"Este pentru prima dată în lume când căţeii se nasc din părinţi clonaţi", a declarat şeful echipei de cercetători, Lee Byung-Chun. "Aceasta demonstrează capacitatea de reproducere a unui câine clonat", a adăugat acesta.

Echipa de la SNU s-a remarcat clonându-l pe Snuppy, în august 2005. Cercetătorii au mai clonat, în iulie 2006, doi lupi, dintr-o specie pe cale de dispariţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici