Primul centru pentru adolescenţi cu autism, deschis în Bucureşti

Primul centru de zi pentru adolescenţi cu autism a fost deschis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS) Bucureşti, printr-un proiect de 70.000 de euro, a declarat, joi, directorul DGAS, Cosmina Simean.

370 afișări
Imaginea articolului Primul centru pentru adolescenţi cu autism, deschis în Bucureşti

Primul centru pentru adolescenţi cu autism, deschis în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Cosmina Simean a precizat că este primul centru din ţară destinat adolescenţilor cu autism, în cadrul căruia personal specializat va lucra cu aceştia pentru a dobândi deprinderi de viaţă independentă.

Astfel, tinerii vor fi învăţaţi să folosească diverse obiecte din bucătărie, să îşi ia singuri de mâncare, să facă piaţa, precum şi alte activităţi casnice.

Capacitatea centrului este de 15 locuri, până în prezent fiind înscrişi 14 adolescenţi.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost deschisă şi prima şcoală pentru părinţii copiilor cu autism, pentru a-i ajuta pe aceştia să discute problemele pe care le au atât cu spacialişti, cât şi cu alţi părinţi aflaţi în aceeaşi situaţie.

"Grupul de suport pentru părinţi este foarte important pentru că practic de ei depinde reuşita programului", a declarat Simean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici