Primul pacient uman cu cip cerebral de la compania Neuralink a lui Elon Musk se recuperează bine

Primul pacient uman, căruia i-a fost implantat un cip cerebral de la compania Neuralink a lui Elon Musk, se recuperează bine, a anunţat miliardarul, potrivit Sky News.

627 afișări
Imaginea articolului Primul pacient uman cu cip cerebral de la compania Neuralink a lui Elon Musk se recuperează bine

Primul pacient uman cu cip cerebral de la compania Neuralink a lui Elon Musk se recuperează bine

Elon Musk a dezvăluit că numele primului cip este „Telepatie” şi că pacientul se simte bine.

„Rezultatele iniţiale arată o detectare promiţătoare a vârfurilor neuronilor”, a transmis Musk pe X.

Miliardarul speră că noul dispozitiv va permite utilizatorilor cu dizabilităţi, precum Stephen Hawking, „să comunice mai repede decât un licitator”.

Printre altele, cipul „va permite controlul telefonului sau computerului cu ajutorul gândurilor”.

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente a acordat anul trecut companiei lui Musk autorizaţia de a efectua prima testare a implantului pe oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cip,
pacient,
musk

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici