Puma din estul american, declarată în mod oficial dispărută definitiv

Puma din estul american a fost declarată în mod oficial, miercuri, dispărută definitiv de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, însă extincţia acestei specii datează probabil din anii 1930.

166 afișări
Imaginea articolului Puma din estul american, declarată în mod oficial dispărută definitiv

Puma din estul american, declarată în mod oficial dispărută definitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Puma din estul american se află pe lista speciilor pe cale de dispariţie încă din anul 1973, dar dispariţia ei era bănuită de multă vreme.

Reprezentanţii U.S. Fish and Wildlife Service au trecut în revistă toate informaţiile disponibile şi au concluzionat, miercuri, că puma din estul american este într-adevăr dispărută definitiv. Ei au recomandat, totodată, ca subspeciile ei să nu mai figureze pe lista animalelor ameninţate cu dispariţia.

În opinia lui Mark McColough, principalul autor al studiului, dispariţia pumei din estul american datează probabil din anii 1930.

"Deşi multe persoane ne-au spus că au văzut pume în natură în ultimele decenii, nu credem că acele feline erau pume din estul american şi nu am găsit nicio informaţie care să le confirme existenţa", a declarat Martin Miller, responsabilul regiunii din nord-estul american din serviciul pentru protecţia speciilor ameninţate.

Exemplarele sălbatice de puma observate de diverşi martori aparţin altor subspecii, adeseori sud-americane, care au fost ţinute în captivitate şi care au scăpat ori au fost eliberate în natură.

Altele aparţineau speciilor din vestul american şi care au migrat către regiunea Midwest (partea central-nordică a Statelor Unite, n.r.) şi către est, a explicat Martin Miller.

Decizia autorităţilor federale de a declara dispărută definitiv puma din estul american nu afectează statutul panterei de Florida (un stat din sud-estul SUA), o altă subspecie de feline care se află pe lista animalelor în pericol de dispariţie. Deşi această panteră avea în trecut un habitat care se întindea în trecut la întreaga regiune sud-estică a Statelor Unite, ea ocupă în prezent mai puţin de 5% din habitatul ei istoric. Populaţia de pantere de Florida numără în prezent doar 120-160 de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici