Puterile tămăduitoare ale plantelor: Care sunt cele mai bune remedii pentru anemie, diabet, toxiinfecţii alimentare sau pierderi de memorie

Se ştie că plantele au numeroase efecte benefice asupra organismului. Conform unui nou studiu, acestea au efecte tămăduitoare pentru anemie, hipertensiune, diabet, toxiinfecţiilor alimentare şi chiar pentru pierderile de memorie.

4609 afișări
Imaginea articolului Puterile tămăduitoare ale plantelor: Care sunt cele mai bune remedii pentru anemie, diabet, toxiinfecţii alimentare sau pierderi de memorie

Puterile tămăduitoare ale plantelor: Care sunt cele mai bune remedii pentru anemie, diabet, toxiinfecţii alimentare sau pierderi de memorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Busuiocul scade tensiunea sangvină, coriandrul previne toxiinfecţiile alimentare, iar cimbrul diminuează efectele neplăcute cauzate de acnee, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Neurochemistry, informează dailymail.co.uk.

  • Cel mai bun remediu contra anemiei - rozmarinul. Frunzele de rozmarin sunt bogate în fier - lipsa acestui mineral poate să provoace oboseală şi anemie. Această plantă conţine şi acid carnosic, o substanţă care protejează creierul contra radicalilor liberi. Astfel, rozmarinul scade riscul de declanşare a atacurilor vasculare cerebrale şi a maladiilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

  • Cel mai bun remediu contra hipertensiunii - busuiocul. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvină la fel de mult ca medicamentele utilizate în prezent pe plan mondial. Savanţii chinezi consideră că această plantă acţionează asupra concentraţiei de endotelină, o proteină care provoacă constricţia vaselor sangvine.

  • Cel mai bun remediu contra diabetului - schinduf. O doză zilnică de extras de schinduf ameliorează concentraţia de zahăr din sângele diabeticilor şi scade rezistenţa la insulină, afirmă cercetătorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India. Planta conduce totodată la o creştere inadecvată a lactaţiei, au declarat multe mame aflate în perioada alăptatului. Schinduful, o plantă folosită şi pe post de condiment, este un remediu folosit în medicina asiatică tradiţională pentru a induce naşterea. Din acest motiv, schinduful nu este recomandat femeilor însărcinate.

  • Cel mai bun remediu contra aftelor - oregano. Această plantă conţine puternici agenţi antifungici precum thymol şi carvacrol. Un studiu realizat de cercetătorii de la Georgetown University Medical Centre din Washington a evidenţiat faptul că substanţa carvacrol inhibă creşterea ciupercii Candida albicans (care provoacă afte) mai eficient decât medicamentele antifungice folosite în mod obişnuit.

  • Cel mai bun remediu pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare - coriandrul. Uleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter care provoacă toxiinfecţii alimentare, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Medical Microbiology. Carnea de pui şi carnea roşie (în special carnea tocată) pot conţine bacterii din clasa campylobacter, care provoacă toxiinfecţii dacă acea carne este coaptă sau prăjită în exces. Puteţi să adăugaţi seminţe pisate de coriandru (care oferă uleiul tămăduitor) pe hamburgeri sau pe preparatele din carne de pui.

  • Cel mai bun remediu contra schimbărilor de dispoziţie şi a pierderilor de memorie - salvia. Voluntarii, tineri şi sănătoşi, care au primit capsule cu ulei de salvie în cadrul unui studiu realizat de savanţii de la Northumbria University, au spus că starea lor de dispoziţie s-a ameliorat considerabil. Într-un studiu realizat pe persoane în vârstă de cercetătorii din Australia, extractul de salvie a îmbunătăţit memoria şi atenţia. Această plantă inhibă descopunerea acetilcolinei, o substanţă prezentă în creier care stimulează capacitatea de atenţie şi de memorare.

  • Cel mai bun remediu contra ulcerelor stomacale - cardamom. Dacă suferiţi de ulcer stomacal sau dacă sunteţi predispus la această boală, încercaţi să adăugaţi cardamom în alimentele condimentate sau în budinca de orez. Cercetătorii indieni au descoperit că uleiul de cardamom protejează mucoasa stomacală şi împiedică apariţia ulcerelor provocate de alcool şi aspirină. Ingredientul activ este nootkatone, obţinut din păstăile măcinate ale acestei plante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici