Registrul donatorilor onorifici de celule stem este funcţional

Registrul donatorilor onorifici de celule stem, înfiinţat în urma campaniei Ştirilor Pro TV "Avem viaţă în sânge", coordonată de Paula Herlo, este funcţional, informează un comunicat al televiziunii.

403 afișări
Imaginea articolului Registrul donatorilor onorifici de celule stem este funcţional

Paula Herlo

Patru pacienţi români care sufereau de o formă de cancer al sângelui au fost salvaţi de la moarte şi, mai mult decât atât, un copil din Rusia a primit o şansă la o viaţă normală graţie unui donator român.

Ministerul Sănătăţii plătea peste10.000.000 de euro anual pentru tratarea pacienţilor în străinătate, iar hăţişul birocratic făcea ca, din păcate, cei mai mulţi să ajungă prea târziu la tratament. Graţie campaniei Ştirilor Pro TV, bolnavii de leucemie au un aliat de nădejde în lupta cu boala: timpul. Asta pentru că nu mai sunt nevoiţi să aştepte lungul şir de aprobări pentru a se trata în străinătate şi pot fi trataţi în ţara lor.

Nu mai puţin de 2.000 de români s-au arătat dornici să-şi ajute semenii la nevoie şi s-au înscris în baza de date a registrului. Nu toţi devin însă donatori, ci doar cei care sunt compatibili cu un pacient, iar recoltarea este simplă şi neriscantă pentru cei care donează.

"Donatori din Germania, Polonia şi Belgia au dăruit viaţă unor bolnavi români. Pentru ca alţi bolnavi să nu se prăpădească cu zile e nevoie ca oamenii să se implice", declară corespondentul Ştirilor Pro TV Paula Herlo. "Cei care vor să devină donator se pot adresa celor 18 centre de transfuzii din toată ţara. Dacă sunt compatibili, li se vor recolta celule într-unul din cele trei centre de transplant medular din România", mai spune Paula.

Lista centrelor de testare se regăseşte şi pe www.stirileprotv.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici