S-a inventat pasta de dinţi care protejează împotriva eroziunii acide

Stilul de viaţă modern şi preocuparea pentru o dietă cât mai sănătoasă au condus la o creştere a incidenţei eroziunii dentare, cauzate de substanţele acide din multe alimente şi băuturi, precum fructele, sucurile din fructe, băuturile carbogazoase sau vinul, susţin specialiştii în stomatologie.

403 afișări
Imaginea articolului S-a inventat pasta de dinţi care protejează împotriva eroziunii acide

S-a inventat pasta de dinţi care protejează împotriva eroziunii acide (Imagine: www.gandul.info)

Eroziunea acidă se manifestă prin vulnerabilizarea smalţului dinţilor şi o deteriorare graduală a acestuia. În timp, ca urmare a acţiunii substanţelor acide, suprafaţa dinţilor devine mai moale şi se subţiază, ceea ce o face vulnerabilă şi la un simplu periaj, dinţii pot căpăta un aspect subţiat, iar marginile acestora pot prezenta o anume transparenţă. "Eroziunea acidă afectează în egală măsură atât adulţii, cât şi copiii, mai ales că alimentaţia celor mici include într-o proporţie destul de mare alimente şi băuturi acide, precum fructele sau sucurile din fructe. Este însă o afecţiune «tăcută» ale cărei prime semne: subţierea dinţilor, schimbarea formei lor şi faptul că încep să capete o textură transparentă, nu sunt vizibile cu ochiul liber", spune prof. dr. Sorin Andrian, medic stomatolog.

Citeşte mai multe despre eroziunea acidă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici