S-au descoperit cuiele folosite la crucificarea lui Iisus? - FOTO

Două cuie despre care se crede că au fost folosite la crucificarea lui Iisus au fost descoperite într-un mormânt vechi de 2.000 de ani din Ierusalim.

1088 afișări
Imaginea articolului S-au descoperit cuiele folosite la crucificarea lui Iisus? - FOTO

S-au descoperit cuiele folosite la crucificarea lui Iisus? (Imagine: Reuters)

Cele două cuie, care au o lungime de aproximativ 5 centimetri, au fost descoperite pentru prima dată în 1990 într-un mormânt din Ierusalim despre care se spune că ar aparţine lui Caiafa, preotul care l-a trimis pe Iisus la crucificare. Însă la scurt timp după descoperire, mormântul a fost resigilat iar artefactele au dispărut în mod misterios, scrie dailymail.co.uk.

Într-un film documentar intitulat "Cuiele Crucii/The Nails of the Cross", investigatorul Simcha Jacobovici pretinde că a descoperit cele două cuie în laboratorul unui antropolog din Tel Aviv.

Filmul debutează cu vizitarea mormântului lui Caiafa, care a fost descoperit în timpul unor lucrări de construcţie la câţiva kilometri de Vechiul Oraş.

Jacobovici spune că cele două cuie descoperite în mormânt, dintre care unul a fost găsit într-o bucată de os, sunt cele folosite la crucificare lui Iisus pentru că preotul Caiafa are o legătură puternică cu acest eveniment.

Multe relicve antice, inclusiv câteva cuie despre care s-a spus că au fost folosite la crucificare, au fost prezentate de-a lungul timpului ca având o legătură cu Iisus. Multe dintre acestea au fost considerate false, în timp ce altele au fost catalogate drept sfinte.

Jacobovici, un investigator cunoscut care a lucrat la documentar timp de trei ani, a trezit dezbateri şi cu un film anterior, în care a pretins că a descoperit mormântul pierdut al lui Iisus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici