Şapte "păcate" ale dietelor care pot fi evitate

Nutriţioniştii britanici au alcătuit lista celor şapte "păcate capitale" ale dietelor, oferind şi soluţiile care le ajută pe persoanele cu adevărat decise să respecte regimul alimentar să reuşească în tentativa lor de a slăbi, informează mirror.co.uk.

45 afișări
Imaginea articolului Şapte "păcate" ale dietelor care pot fi evitate

Şapte "păcate" ale dietelor care pot fi evitate (Imagine: Laszlo Raduly/MediafaxFoto)

1) Folosirea unei cantităţi prea mari de sare în mâncare fără ca acestea să fie mai întâi gustată - sarea produce nu doar creşterea tensiunii arteriale, dar reţine şi apa din organism, provocând balonare. Sarea poate fi înlocuită cu diverse plante aromate, piper, lămâie sau ardei iute.

2) Renunţarea la micul-dejun - nutriţioniştii au demonstrat că persoanele care sar peste micul-dejun sunt mai grase şi au o sănătate mai precară decât persoanele care mănâncă dimineaţa. Un bol de lapte cu cereale bogate în fibre asigură cantitatea de energie necesară unui bun început de zi. Un iaurt şi un fruct reprezintă o alternativă convenabilă înainte de a pleca la serviciu.

3) Stilul haotic de a face cumpăraturi - o vizită la supermarket, fără a alcătui în prealabil o listă de cumpărături, sporeşte riscul de a alege alimente nesănătoase pentru dietă. Persoanele care urmează un regim strict trebuie să alcătuiască mai întâi o listă şi să nu plece niciodată la cumpărături cu stomacul gol. Cumpărăturile prin Internet reprezintă o altă soluţie viabilă. În acest fel, nimeni nu poate fi tentat de alimente "nesănătoase".

4) Împărţirea alimentelor în "bune" şi "rele" - persoanele care resimt acut anumite restricţii şi se confruntă cu un sentiment de vină atunci când mănâncă anumite alimente, considerate "rele" pentru sănătate, sunt mult mai expuse în faţa exceselor, în viitor. Soluţia indicată de nutriţionişti este gustare zilnică, în cantităţi mici, a alimentelor considerate ca fiind "rele". După ce persoanele aflate la dietă vor reuşi să "stăpânească" aceste alimente, nu vor mai resimţi nevoia să le consume în exces.

5) Prea multe semi-preparate şi prea multe vizite la fast-food - persoanele care procedează des în acest fel riscă să devină supraponderale. O soluţie pentru această "ispită" este o vizită săptămânală la un supermarket, de unde pot fi cumpărate alimente tentante, dar care indică totuşi pe ambalaj conţinutul caloric.

6) Lipsa din alimentaţia zilnică a fructelor şi legumelor - persoanele care nu mănâncă suficiente fructe şi legume vor avea dificultăţi mai mari în a-şi controla greutatea corporală şi riscă să dezvolte anumite maladii cardiace şi diverse tipuri de cancer. O soluţie este ţinerea unui jurnal alimentar timp de câteva zile, pentru a vedea cantitatea de fructe şi legume consumată zilnic.

7) Ce-i prea mult, strică - folosirea în exces a untului sau a margarinei pe două felii de pâine echivalează cu 148 de calorii şi cu 16 grame de grăsime. Alegerea unei varietăţi de unt dietetic, mai sărac în grăsimi, contribuie la o scădere cu până la 74 de calorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici