Scaner cu ultrasunete medical de dimensiunile unui telefon mobil

Un sistem de imagistică cu ultrasunete portabil, de dimensiunile unui smartphone, a fost prezentat la târgul Web 2.0 de la San Francisco (SUA), rolul său declarat fiind acela de a le facilita munca medicilor, informează AFP.

182 afișări
Imaginea articolului Scaner cu ultrasunete medical de dimensiunile unui telefon mobil

Scaner cu ultrasunete medical de dimensiunile unui telefon mobil (Imagine: www.gereports.com)

Dispozitivul, numit "Vscan" şi realizat de General Electric, ar putea deveni "stetoscopul secolului XXI" şi are un design inspirat de un player muzical.

Aparatul nu este mai mare decât un telefon mobil şi are un ecran pe care sunt afişate imaginile surprinse în timpul scanării cu ultrasunete, având şi posibilitatea de a interpreta datele.

Vscan are ca obiectiv să le permită medicilor să realizeze imagini ale organelor cu ajutorul ultrasunetelor, în condiţii de lucru dificile, sau să dea un prim diagnostic înainte de a-şi trimite pacienţii la medici specialişti, potrivit fabricantului dispozitivului, General Electric (GE).

Potrivit GE, instrumentul, al cărui preţ nu a fost dat publicităţii, va fi testat cu ajutorul medicilor americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici