Simptomele andropauzei, identificate în premieră

Simptomele asociate cu andropauza, cunoscută sub denumirea populară de "menopauză masculină", care rezultă dintr-o scădere a sintezei de testosteron în organismul bărbaţilor în vârstă, au fost identificate în premieră de cercetătorii europeni, potrivit unui studiu publicat în SUA.

5259 afișări
Imaginea articolului Simptomele andropauzei, identificate în premieră

Simptomele andropauzei, identificate în premieră (Imagine: Mediafax Foto)

Spre deosebire de menopauză, care afectează toate femeile, în medie, începând cu vârsta de 50 de ani, andropauza (hipogonadismul) este o afecţiune rară, care vizează doar 2% din totalul bărbaţilor, cel mai adesea pe cei obezi şi cu o stare proastă de sănătate.

Rezultatele acestui studiu, publicat în New England Journal of Medicine, oferă noi baze de analiză medicilor care prescriu tratamente cu testosteron bărbaţilor în vârstă al căror libidou se află pe o pantă descendentă.

Aceste tratamente au crescut cu 400% în SUA din 1999 până în prezent, însă procentul de creştere a fost diferit în ţările dezvoltate, au precizat cercetătorii de la Universitatea Manchester şi de la Universitatea Imperial College din Londra, care au măsurat concentraţiile de testosteron pentru 3.369 de bărbaţi cu vârstele cuprinse între 40 şi 79 de ani, provenind din opt ţări europene. Voluntarii au oferit informaţii detaliate despre viaţa sexuală, sănătatea fizică şi psihologică.

Dintre cele 32 de simptome potenţiale ale menopauzei masculine, doar nouă au fost asociate cu scăderea concentraţiei de testosteron din organism, iar trei dintre cele mai importante din punct de vedere sexual au fost următoarele: o frecvenţă mai mică a erecţiilor matinale, a gândurilor de natură sexuală şi o creştere a problemelor erectile.

Autorii studiului au concluzionat că prezenţa acestor trei simptome sexuale combinate cu un nivel scăzut de testosteron este necesară pentru a diagnostica hipogonadismul la bărbaţii în vârstă.

Autorii studiului au notat şi alte simptome fără caracter sexual precum incapacitatea de a efectua activităţi fizice intense precum mersul pe jos pe o distanţă de peste un kilometru, alergatul sau ridicarea unor obiecte grele.

Autorii au precizat, totodată, trei simptome de natură psihologică: pierderea tonusului, tristeţe şi oboseală cronică, asociate la rândul lor cu niveluri foarte scăzute de testosteron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici