Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii

Soia este o plantă tot mai des folosită în industria alimentară şi în cadrul tratamentelor naturiste datorită beneficiilor sale, potrivit Gândul.

86 afișări
Imaginea articolului Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii

Soia scade nivelul colesterolului şi al tensiunii (Imagine: www.gandul.info)

Potrivit medicilor nutriţionişti, soia are la fel de multe proteine de înaltă calitate asemenea cărnii. În plus, este o sursă bogată de fier, vitamina B, fibre şi izoflavonoide, estrogeni naturali, din plante, care se găsesc şi în năut, seminţe, vin roşu, ovăz şi în legumele cu păstăi.

Medicii susţin că persoanele care includ în dietă soia prezintă un risc scă­zut de a deveni hiper­tensivi sau de a avea un colesterol mărit, deoarece acest aliment ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului din organism. În plus, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase în corp, întăreşte sistemul imunitar, soia fiind recomandată diabeticilor, deoarece menţine nivelul glicemiei.

Citeşte mai multe despre beneficiile pe care le are soia pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici