Stephen Hawking, spitalizat de urgenţă luni, se simte bine

Astrofizicianul Stephen Hawking, care este aproape complet paralizat din cauza unei maladii neuromotorii degenerative, se simte destul de "confortabil", după ce a fost internat, luni, în spital, în stare gravă, potrivit reprezentanţilor Universităţii Cambridge.

124 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking, spitalizat de urgenţă luni, se simte bine

Stephen Hawking, spitalizat de urgenţă luni, se simte bine (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Stephen Hawking, în vârstă de 67 de ani, a fost internat, luni, la spitalul din Addenbrooke, Cambridge, oraşul în care renumitul savant este profesor de matematică aplicată şi fizică teoretică.

"Profesorul Hawking este ţinut sub observaţie de către personalul medical al spitalului din Addenbrooke. El se simte confortabil, iar familia lui abia aşteaptă să îşi revină complet", au declarat reprezentanţii celebrei universităţi, într-un comunicat emis în cursul zilei de marţi.

Stephen Hawking s-a simţit rău în ultimele două săptămâni, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat mai ales după o călătorie în Statele Unite, de unde a revenit la sfârşitul săptămânii trecute.

El şi-a anulat prelegerea pe care ar fi trebuit să o susţină la Universitatea de stat din Arizona, pe 6 aprilie, din cauza unei infecţii pulmonare, iar medicii i-au recomandat să nu călătorească în această perioadă.

Hawking a devenit celebru pentru lucrările sale din domeniul găurilor negre şi al gravitaţiei. El este autorul unei "Scurte istorii a timpului" (publicată şi de Humanitas, în 2004), una dintre cele mai de succes cărţi ştiinţifice, şi al volumului "George şi cheia secretă a universului" (apărut şi la Humanitas, în 2009).

Video din arhiva CNN

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici