- Home
- Ştiinţă-Sănătate
-
WASHINGTON, (24.07.2014, 14:11)
- Florin Badescu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
STUDIU: Câinii sunt capabili de gelozie
Câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, împarte cu acesta şi un "defect de caracter", gelozia, potrivit unui studiu publicat miercuri în Statele Unite, ai cărui autori afirmă că acest sentiment este asociat cu instinctul de supravieţuire.
358 afişări

STUDIU: Câinii sunt capabili de gelozie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Studiul a fost realizat pe un grup de 36 de câini din rase diverse. Stăpânii lor se jucau cu trei obiecte diferite, iar cercetătorii monitorizau reacţiile animalelor.
Atunci când stăpânii se prefăceau că se jucau cu un obiect ce avea forma unui câine şi era capabil să latre şi să mişte coada, reacţiile au fost asemănătoare mult mai frecvent în rândul patrupezilor adevăraţi, în comparaţie cu situaţiile în care experimentul era realizat cu unul dintre celelalte două obiecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre Neuralink
-
Violenţele de la Capitoliu. FBI a identificat un suspect în uciderea poliţistului Brian Sicknick
-
Administraţia Joe Biden critică reprimarea disidenţilor din Rusia şi anexarea Crimeei
-
Vaccinare anti-Covid-19 în România. Maraton la înscrieri pentru imunizarea cu serul Pfizer: 18.000 de persoane programate, în medie, pe oră
Astfel, câinii îşi împingeau stăpânii de două ori mai des în scenariul cu câinele fals (78%) faţă de cazurile în care oamenii din experiment se jucau cu o lanternă în formă de lămâie (42%) sau citeau cu voce tare o carte ale cărei pagini acţionau ca nişte felicitări muzicale (22%).
De asemenea, circa 30% dintre animale au încercat să se interpună între câinele din pluş şi stăpânii lor, iar un sfert dintre ei au prezentat gesturi agresive faţă de acea jucărie.
"Potrivit studiului nostru, câinii au afişat nu doar un comportament care duce cu gândul la gelozie, ci au încercat şi să elimine relaţia dintre stăpânii lor şi presupusul rival al lor", a explicat Christine Harris, care a publicat acest studiu în revista PLOS ONE, alături de colega ei Caroline Prouvost. Ambele cercetătoare profesează la Universitatea California din San Diego.
"Se pare că ei (câinii) erau motivaţi de grija de a proteja o relaţie socială importantă pentru ei", a adăugat coordonatoarea studiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe