Studiu. Cercetătorii analizează legătura dintre depresie şi pierderea mirosului la pacienţii care au Covid-19

  • Noile cercetări dezvăluie că noul coronavirus ar putea ataca creierul prin intermediul nasului
  • Virusul afectează sistemul nervos central
  • Receptorii care sunt responsabili pentru depresie şi anxietate sunt stimulaţi mult mai rapid
1878 afișări
Imaginea articolului Studiu. Cercetătorii analizează legătura dintre depresie şi pierderea mirosului la pacienţii care au Covid-19

Sursa foto: profimedia

Dr. Ahmad Sedaghat, specialist ORL de la Universitatea din Cincinnati, College of Medicine, a fost unul dintre primii experţi COVID-19 care a identificat pierderea mirosului ca simptom specific evoluţiei bolii. Acum el sugerează că virusul se foloseşte de tractul olfactiv pentru a ataca creierul. Acesta este probabil motivul pentru care mulţi pacienţi care au raportat pierderea mirosului, se plâng de apariţia depresiei.

Odată ce virusul călătoreşte prin nas pentru a intra în sistemul nervos central, el nu doar determină o pierdere a mirosului dar poate provoca stări depresive şi anxietate, se arată în studiu.

"Este absurd şi ridicol, având în vedere cât de grave sunt aceste simptome. Simptomele care sunt adesea asociate cu starea de spirit depresivă şi anxietatea se regăsesc în formele severe ale bolii: lipsa respiraţiei, tuse, febră”, a declarat Sedaghat.

Cercetătorul a afirmat că noul studiu ridică mai multe semne de întrebare despre modul în care COVID-19 afectează creierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici