STUDIU Incidenţa cancerului în funcţie de etnie. Persoanele de culoare au de două ori mai multe şanse de a face cancer de prostată

Persoanele de culoare au de două ori mai multe şanse de a face cancer de prostată, în timp ce persoanele albe au şanse duble de a face cancer pulmonar.

2706 afișări
Imaginea articolului STUDIU Incidenţa cancerului în funcţie de etnie. Persoanele de culoare au de două ori mai multe şanse de a face cancer de prostată

STUDIU Incidenţa cancerului în funcţie de etnie. Persoanele de culoare au de două ori mai multe şanse de a face cancer de prostată

Un nou studiu a scos la iveală disparităţile grave în ceea ce priveşte ratele de cancer între diferitele grupuri etnice, arătând că persoanele de culoare au de două ori mai multe şanse de a face cancer de prostată, în timp ce persoanele albe au şanse duble de a face cancer de piele şi de plămâni.
 
Analiza datelor de înregistrare a cancerului de către NHS Digital, realizată de Cancer Research UK, oferă cea mai completă înregistrare a ratelor de cancer în funcţie de etnie în Anglia, oferind date esenţiale despre modul în care variază unele rate. Rezultatele sunt publicate în British Journal of Cancer, potrivit The Guardian.
 
Potrivit cercetării, în Anglia, persoanele albe au de două ori mai multe şanse de a se îmbolnăvi de anumite tipuri de cancer, inclusiv de melanom, cancer de piele, cancer de esofag, de vezică urinară şi de plămâni, comparativ cu persoanele de culoare, asiatice sau de origine etnică mixtă.
 
Persoanele de culoare au un risc de aproape trei ori mai mare de a face mielom şi de aproape două ori mai mare de a face cancer de prostată, comparativ cu persoanele albe.
 
De asemenea, studiul a constatat că persoanele de culoare sunt mai predispuse la cancer de stomac şi de ficat, iar persoanele de origine asiatică sunt mai predispuse la cancer de ficat. Aceste tipuri pot fi legate de infecţii, inclusiv H. pylori şi hepatită, care sunt mai frecvente în unele grupuri etnice minoritare.
 
Se crede că genetica joacă un rol în unele dintre aceste constatări, a declarat Cancer Research UK. De exemplu, persoanele albe sunt mai predispuse să facă cancer de piele, deoarece tind să se ardă mai uşor la soare.

Factori de risc

Factorii de risc care pot fi preveniţi par, de asemenea, să fie implicaţi, a adăugat organizaţia caritabilă, deoarece persoanele albe sunt mai predispuse decât majoritatea grupurilor etnice minoritare să fumeze sau să fie supraponderale sau obeze. Aceştia sunt cei mai importanţi doi factori de risc în apariţia cancerului şi ajută la explicarea motivului pentru care persoanele albe sunt mai predispuse la anumite tipuri de cancer decât alte grupuri etnice.

Având în vedere că unele dovezi sugerează că ratele de fumat şi de obezitate la persoanele de culoare, asiatice sau de etnie mixtă ar putea deveni similare cu cele ale persoanelor albe în viitor, Cancer Research UK a declarat că este deosebit de îngrijorată de faptul că ratele de cancer ar putea creşte în unele grupuri etnice minoritare. Acest lucru este îngrijorător, a spus organizaţia caritabilă, atunci când se adaugă rapoartele conform cărora pacienţii aparţinând minorităţilor etnice au adesea experienţe mai proaste în ceea ce priveşte îngrijirea cancerului şi o supravieţuire mai scăzută pentru anumite tipuri de cancer.

Până în prezent, acesta este cel mai fiabil şi de cea mai bună calitate studiu privind incidenţa cancerului în funcţie de etnie în Anglia, care ne arată că există disparităţi în ceea ce priveşte ratele de cancer între diferitele etnii", a declarat autorul studiului, Dr. Katrina Brown, statistician al Cancer Research UK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici