Studiu. O treime din populaţia urbană consumă dulciuri fără zahăr

  • Studiul a fost realizat pe un eşantion de respondenţi cu vârste de peste 14 ani din toată România.
  • Există şi diferenţe de gen când vine vorba de consumul produselor fără zahăr.
  • Studiul ne arată că 35% dintre cei care au mâncat produse fără zahăr în ultimele 3 luni sunt necăsătoriţi.
308 afișări
Imaginea articolului Studiu. O treime din populaţia urbană consumă dulciuri fără zahăr

Studiu. O treime din populaţia urbană consumă dulciuri fără zahăr

Studiul a fost realizat pe o populaţie digitalizată, reprezentativ urbană, pe un eşantion de respondenţi cu vârste de peste 14 ani din toată România, cu o eroare de eşantionare de 3%.

Dintre consumatorii de dulciuri fără zahar, 38% dintre consumatori au între 15-24 de ani, iar alţi 38% se încadrează în categoria de 25-34 de ani. Procentele scad uşor odată cu înaintarea în vârsta, astfel avem 32% pentru categoria 35-44 de ani şi doar 23% la românii de peste 44 de ani.

În acelaşi timp, studiul ne arată că 35% dintre cei care au mâncat produse fără zahăr în ultimele 3 luni sunt necăsătoriţi. Sunt mai numeroşi şi cei fără copii, aceştia reprezentând 52% din rândul celor care au optat pentru acest gen de produse.

Nivelul de educaţie este un alt criteriu care influenţează preferinţa pentru alternativele fără zahăr. Din totalul popuţiei, cei cu educaţie medie şi inferioară aleg mai rar alternative la zahar decât cei cu studii superioare (25% vs 34%).

De asemenea, există şi diferenţe de gen când vine vorba de consumul produselor fără zahăr. Remarcăm că dintre consumatori 54% sunt femei şi 46% bărbaţi.

Consumul de produse fără zahăr mai este influenţat, conform studiului, şi de nivelul de calificare profesională. Astfel, doar 22% dintre gulerele albastre (respondenţi cu meserii calificate ce presupun muncă fizică, manuală) consumă produse fără zahăr, faţă de gulerele albe (respondenţi cu studii superioare şi joburi care presupun o muncă de birou) care scorează un procent de 45%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici