STUDIU: Tratamentul care ar putea împiedica încărunţirea părului - VIDEO

Milioane de oameni ar putea să renunţe la vopseaua de păr pe măsură ce înaintează în vârstă, mulţumită unui remediu împotriva părului grizonant care ar putea fi disponibil în curând, potrivit cercetătorilor.

2689 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Tratamentul care ar putea împiedica încărunţirea părului - VIDEO

STUDIU: Tratamentul care ar putea împiedica încărunţirea părului (Imagine: Hepta)

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele cărora le apar fire cărunte dezvoltă un stres masiv oxidativ prin acumularea de peroxid de hidrogen (apă oxigenată) în foliculele de păr, ceea ce duce la albirea din interior a firului, scrie huffingtonpost.co.uk.

Această acumulare de peroxid de hidrogen poate fi oprită cu un tratament special, potrivit studiului, realizat la School of Life Sciences din Bradford şi inclus în Jurnalul FASEB.

Cercetarea, realizată pe un grup internaţional de 2.411 pacienţi, mai arată că tratamentul poate fi folosit şi pentru cei care au pielea afectată de vitiligo, boală care cauzează lipsa pigmentării.

Specialiştii au descris tratamentul drept un "compus local activat prin UVB numit PC-KUS (o pseudocatalază modificată)".

"În prezent, nu există nicio îndoială că pierderea subită a (...) culorii părului îi poate afecta pe indivizi în multe moduri fundamentale", a spus profesorul Karin Schallreuter, autor al studiului şi specialist în vitiligo.

Editorul şef al jurnalului FASEB, Gerald Weissman, a spus: "Timp de generaţii, au fost concepute numeroase cure pentru ascunderea firelor albe, dar acum, pentru prima oară, a fost dezvoltat un tratament real care ajunge la rădăcina problemei."

"Cel mai entuziasmant este că funcţionează şi la vitiligo", a adăugat acesta, spunând despre afecţiune că, deşi este în principiu de natură cosmetică, poate avea efecte socio-emoţionale grave asupra oamenilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici