Suntem la un pas de realizarea unor computere cuantice multifuncţionale

Oamenii de ştiinţă s-au apropiat cu un pas de realizarea unor computere "cuantice" multifuncţionale, mult mai puternice chiar şi decât cele mai avansate supercomputere din prezent.

4572 afișări
Imaginea articolului Suntem la un pas de realizarea unor computere cuantice multifuncţionale

Quantum Computer, Facebook

Calculatoarele cuantice folosesc calităţile ciudate ale particulelor subatomice. Aşa-numitele particule cuantice se pot afla în două locuri în acelaşi timp şi, de asemenea, pot fi conectate chiar dacă se află la milioane de kilometri distanţă.

O echipă de la Universitatea Sussex a transferat informaţii cuantice între cipuri de calculator la viteze şi cu o precizie record.

Informaticienii încearcă de peste 20 de ani să realizeze un computer cuantic eficient. Companii precum Google, IBM şi Microsoft au dezvoltat maşinării simple. Dar, potrivit profesorului Winfried Hensinger, care a condus cercetarea la Universitatea Sussex, noua dezvoltare deschide calea pentru sisteme care pot rezolva probleme complexe din lumea reală, de care cele mai bune computere pe care le avem în prezent sunt incapabile.

"În momentul de faţă avem computere cuantice cu microcipuri foarte simple", a spus el. "Ceea ce am realizat aici este capacitatea de a realiza computere cuantice extrem de puternice, capabile să rezolve unele dintre cele mai importante probleme pentru industrii şi societate".

În prezent, computerele rezolvă problemele într-un mod liniar simplu, un calcul la rând, transmite BBC

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici