Tehnologie revoluţionară: un bărbat paralizat poate să meargă din nou datorită unor implanturi pe creier

Un bărbat paralizat a putut să meargă din nou datorită implanturilor electronice pe creier, o premieră medicală despre care spune că i-a schimbat viaţa.

1655 afișări
Imaginea articolului Tehnologie revoluţionară: un bărbat paralizat poate să meargă din nou datorită unor implanturi pe creier

Sursa foto: Facebook

Gert-Jan Oskam, un bărbat olandez în vârstă de 40 de ani, a rămas paralizat în urmă cu 12 ani din cauza unui accident de ciclism.

Implanturile electronice îi transmit fără fir gândurile de la creier la  picioare printr-un al doilea implant pe coloana vertebrală. Sistemul este încă într-un stadiu experimental.

„Mă simt ca un copil mic, învăţ din nou să merg”, a declarat Oskam.

Operaţia de restabilire a mobilităţii lui Gert-Jan a fost efectuată în iulie 2021. Profesorul Jocelyne Bloch, de la Universitatea Lausanne, este neurochirurgul care a efectuat delicata intervenţie chirurgicală de inserare a implanturilor.

Echipa elveţiană a dezvoltat un algoritm care traduce aceste semnale în instrucţiuni de mişcare a muşchilor picioarelor printr-un al doilea implant inserat în jurul măduvei spinării lui Gert-Jan, pe care profesorul Bloch l-a ataşat de terminaţiile nervoase legate de mers.

„Lucrul important pentru noi nu este doar să avem un studiu ştiinţific, ci în cele din urmă să oferim mai mult mobilitate tuturor persoanelor cu leziuni ale măduvei spinării, care sunt obişnuite să audă de la medici că trebuie să se obişnuiască cu faptul că nu se vor mai mişca niciodată", a declarat Bloch.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici