Ţelina combate tusea şi scade tensiunea arterială

Frunzele de ţelină au un conţinut ridicat de vitamina A, în timp ce rădăcina este o sursă excelentă de vitamina B1, B2, B6 şi C, spun medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, această rădăcină mai conţine potasiu, acid folic, magneziu, calciu, fier, fosfor, sodiu şi aminoacizi.

371 afișări
Imaginea articolului Ţelina combate tusea şi scade tensiunea arterială

Ţelina combate tusea şi scade tensiunea arterială (Imagine: Mediafax Foto)

"Ţelina este săracă în calorii şi bogată în fibre, fiind un aliment recomandat în cura de slăbire. Vitaminele şi mineralele conţinute au efect diuretic, calmant, ameliorând simptomele poliartritei reumatice şi scad tensiunea", precizează medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Ţelina accelerează eliminarea toxinelor din organism şi a acidului uric, ceea ce duce la calmarea durerilor în cazul persoanelor bolnave de gută.

Citeşte mai multe despre beneficiile ţelinei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici