Tot mai mulţi americani suferă de maladii cronice

Tot mai mulţi americani suferă de maladii cronice precum diabet şi hipertensiune, uneori fiind afectaţi de cel puţin trei maladii în acelaşi timp, iar acest fapt a condus la o creştere puternică a cheltuielilor medicale, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Health Affairs.

29 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi americani suferă de maladii cronice

Tot mai mulţi americani suferă de maladii cronice

Bazându-se pe prescrierile de medicamente care joacă un rol-cheie, costurile medicale medii anuale, din categoria celor neacoperite de asigurările de sănătate, au crescut de la 427 de dolari pentru fiecare american în 1996 la 741 de dolari în 2005.

Ţinând cont şi de rata inflaţiei, se obţine o creştere de 39 procente a cheltuielilor anuale per persoană în această perioadă de calcul, a declarat Kathryn Paez de la organizaţia Social & Scientific Systems Inc. din statul american Maryland.

Aceste cifre sunt mult mai ridicate în cazul persoanelor în vârstă. De exemplu, o persoană asigurată la compania Medicare, care are cel puţin 65 de ani şi suferă de trei sau mai multe maladii cronice, plăteşte cheltuieli medicale suplimentare în valoare de 2.588 de dolari pe an.

Un alt studiu, publicat în acelaşi jurnal susţine că în Statele Unite, cheltuielile medicale s-au ridicat, în 2007, la suma de 2,2 trilioane de dolari, ajungând la o cifră medie de 7.421 de dolari per persoană.

Potrivit datelor guvernamentale, 44% dintre americani sufereau, în 2005, de cel puţin o maladie cronică, precum diabet, hipertensiune, nivel crescut al colesterolului, cancer, artrită şi maladii cardiace. În 1996, acelaşi segment însumase un procent de 41% din populaţie.

Studiul nu a analizat şi cauzele acestor creşteri, dar experţii americani consideră că ele se datorează mai multor factori.

Creşterea explozivă a maladiilor cronice multiple în rândul populaţiei Statelor Unite se datorează obezităţii şi stilului de viaţă sedentar, care au înregistrat cote alarmante în ultimul deceniu. Obezitatea provoacă declanşarea multor maladii cronice, inclusiv a diabetului. Oficialii din sistemul de sănătate american au confirmat faptul că numărul noilor cazuri de diabet a crescut cu 90% în ultimii 10 ani.

Procentajul americanilor care suferă de trei sau mai multe maladii cronice a crescut şi mai mult. El a trecut de la 13% în 1996 la 22% în 2005 pentru segmentul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani, la 45% pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 şi 79 de ani şi a crescut de la 38% la 54% pentru persoanele de peste 80 de ani. În privinţa mediei ponderate pentru toate categoriile de vârstă, procentajul a crescut de la 7% în 1996 la 13% în 2005.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ la scară naţională care a însumat 32.000 de persoane în 2005 şi 22.000 de persoane în 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici